arrow_backHome

Bekijk hier de werkweek van (stagiaire) webdesigner Myrthe

Maak kennis met Myrthe

Maandag

Maandag! Woehoe!

Stipt om 9 uur begint de webafdeling (iedere dag) met een stand-up meeting. Als stagiaire op de webafdeling doe je hier natuurlijk ook aan mee. Iedereen vertelt in het kort wat te doen staat voor deze dag. Voordat de stand-up begint neem ik een kijkje in de web planning zodat ik precies weet wat er gepland staat voor deze week.


Voor mij staat op de planning een website te vullen en een tijdelijke pagina aan te maken. Ik begin met het vullen van de website. Dit doe ik in Lumen (een van JEM-id’s eigen producten). De klant heeft de teksten en afbeeldingen aangeleverd. Nadat de website gevuld is ben ik verder gegaan met het ontwerpen van een tijdelijke pagina, deze heb ik laten controleren door de klant en vervolgens omgezet naar webformaat.  

Dinsdag

Als stagiaire ben je echt ‘one of the guys (girls)’ ook een bug-dag hoort daar dus ook bij. Dinsdag is mijn bug-dag en mag ik klanten helpen wanneer ze een probleem met de website hebben. Meestal zijn dit kleine puntjes die ook ik als stagiaire kan oppakken. Bijvoorbeeld een stukje tekst dat nog niet beheerbaar is gemaakt of een kleur die aangepast moet worden.


Naast de bug-dag ben ik ook begonnen met hetgeen wat op mijn planning staat. Ik mag een (grotere) website gaan omzetten naar webformaat. Het leuke aan stage lopen is dat je steeds meer ontdekt op het vakgebied en daardoor ook de kans krijgt om een wat grotere website te bouwen met natuurlijk de hulp van mijn stagebegeleider Dennis.

Woensdag

Dinsdag was ik al begonnen met het inladen en aanmaken van bestanden (afbeeldingen, fonts, kleuren, enz...). Vandaag ga ik de hele dag verder met het omzetten van de ontwerpen. Voordat ik daarmee begin, bespreek ik eerst alles met Dennis. Vervolgens ga ik aan slag.


Aan het eind van de dag laat ik mijn HTML- en CSS-code nog controleren door Dennis. Door middel van feedback leer je meer en wordt je ook alert op je code. Super leerzaam en handig dus!

Donderdag

In de middag heb ik samen met Martine een meeting met een webklant. Hierbij leggen we het CMS uit waarin de nieuwe website is gerealiseerd. Door een makkelijke, duidelijke uitleg kan de klant zelf de teksten en afbeeldingen aanpassen naar eigen wens. Vandaar dat ik de website in de ochtend nog een keer goed doorloop.


Verder besteed ik de rest van de tijd aan het omzetten van de website waar ik maandag mee was begonnen.

Vrijdag

En dan is het alweer vrijdag. Nog één dag voordat het weekend begint!

Naast het meelopen met het webteam moet ik ook het een en ander voor school doen. Iedere vrijdag besteed ik de ochtend aan de opdrachten die ik voor school moet maken.


Op vrijdag is het qua lunch altijd wel een feestje. Namelijk snack dag! Dat is wel even andere koek dan een kleffe boterham op school ;-) Na de snack is er met het webteam een week bespreking. We maken dan de planning voor de aankomende week.

 

Na de week bespreking heb ik samen met Vanja een beoordelingsgesprek. Dit is niet elke vrijdag het geval, maar ongeveer één keer in de twee maanden. Daarna ga ik nog verder met het omzetten waar ik donderdag al mee begonnen was. En dan is de werkdag alweer voorbij en doen we nog even als goede afsluiter een drankje en hapje om het weekend goed te beginnen!

Meer over
JEM-id

Bekijk hier de werkweek van supportmedewerker Linda

Bekijk hier de werkweek van back-end developer Nick

Bekijk hier de werkweek van developer Tim

Padje afplukken .. in de IT?!

Touchdown! - Blog Scrum

Neem een kijkje op onze software afdeling

Bekijk hier de werkweek van (stagiaire) webdesigner Myrthe

Bekijk hier de werkweek van Functioneel beheerder Fernon

Bekijk hier de werkweek van digital designer Amber

Schrijf een killer motivatiebrief in 5 stappen

Bekijk hier de werkweek van (stagiaire) marketeer Kim

arrow_upward

JEM-id maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren, om uw voorkeuren te onthouden en om informatie te kunnen geven waardoor de website kan worden verbeterd.


Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming om Cookies te gebruiken.

 Klik hier 

voor meer informatie.

Ja, ik ga akkoord