arrow_backHome

Bekijk hier de werkweek van productspecialist Fernon

Maak kennis met Fernon

Maandag

Maandag begint zoals altijd met de stand-up met heel de groep. Één keer per week vertelt Martijn wat nieuwtjes in de sector en doen we een rondje langs elk team. Per team wordt dan verteld wat zij die week op de planning hebben staan.

 

Na de stand-up duik ik in wat testwerk. Er is een nieuwe ontwikkeling gemaakt en voordat deze naar de klant gaat, moet deze worden getest. De programmeur heeft technisch al gekeken of alles werkt, aan mij de taak om functioneel te kijken of het ook werkt zoals bedoeld. Daarbij laat ik het ook bewust fout lopen om de onverwachte situaties te testen.  

 

Na het testen heb ik een afspraak met Berry. Een supermarkt van één van onze klanten heeft om wijzigingen gevraagd in het SSCC-label van GreenCommerce. Een SSCC-label is een sticker die op een pallet met groente of fruit geplakt wordt waar barcodes op staan met informatie over de artikelen op de pallet. We kijken samen wat er mogelijk is in GreenCommerce en waar eventueel nieuwe ontwikkelingen voor gedaan moeten worden.

 

‘s Middags heb ik supportdienst. Ik neem de telefoon op als deze gaat en beantwoord de vragen van onze klanten. Als laatste check ik nog onze e-mailbox en daarna is de dag alweer voorbij!

Dinsdag

We beginnen de dinsdag met een interview van onze stagiair Bram. Hij brengt voor ons het proces van een nieuwe GreenCommerce implementatie in kaart. We bespreken wat er allemaal nodig is voor een installatie van het systeem en wat zijn ideeën zijn om dit te verbeteren.


Daarna zit ik met Jill van de marketing om na te denken over een mogelijke kerstactie voor de gebruikers van GreenCommerce. We hebben een aantal leuke ideeën waar we zeker weer mee vooruit kunnen!


‘s Middags ga ik verder met het testwerk van een ontwikkeling en let ik weer op de telefoon en binnengekomen e-mail.

 

Woensdag

In de ochtend bespreek ik met mijn collega een mail van een klant. Er gaat iets niet helemaal goed in de software met het inlezen van een Excelbestand. Nadat ik er even goed naar heb gekeken en het probleem gevonden is, maak ik een incident aan voor een ontwikkelaar. Daarna maak ik de klant blij door te vertellen dat het probleem opgelost gaat worden.

 

Na de lunch horen we op de afdeling een hoop gebonk, wat is dat nu? Twee collega’s hebben zich vermomd als sinterklaas en zwarte piet en vragen ons naar de kantine te komen. Per team hebben zij een mooi rijmpje gemaakt over het afgelopen jaar en we krijgen natuurlijk een sinterklaas cadeautje! Een opvallende felgroene JEM-id trui, #lekkerbezig!

 

Aan het einde van de middag ga ik nog even verder met het klantprofiel van één van onze klanten. Omdat we aardig wat GreenCommerce klanten hebben, blijft het lastig om goed op de hoogte te blijven van de verschillende werkwijzen. Om hier wat meer duidelijkheid in te krijgen beschrijf ik in het profiel de belangrijkste instellingen en werkwijzen van de klant.

Donderdag

Donderdagochtend is altijd mijn “vroege dienst” ik ben dan om 07.30 uur op de zaak om de telefoon op te nemen.

 

In de middag zit ik met een programmeur om de testresultaten te bespreken van de ontwikkelingen die ik eerder heb getest. Daarna hebben we met het team een uitleg over onze nieuwe Azure omgeving. Veel van onze diensten draaien (of gaan in de toekomst) online in Azure. Het is dus belangrijk om goed op de hoogte te blijven van hoe alles werkt.

 

Aan het einde van de dag sluiten we af met een retro sessie. De retro doen wij één keer per maand, aan het einde van de sprint. We bespreken met het hele team hoe de afgelopen weken gegaan zijn en waar we verbeteringen zien.

Vrijdag

Vrijdagochtend houden wij het planningsoverleg en bespreken we nieuwe wensen van klanten met de groep. Zo is iedereen op de hoogte van wat er speelt. Daarna vul ik nog even snel de snacklijst in zodat ik met de lunch alvast een goede bodem leg voor ‘s avonds. ;-)

 

Na de snack staat alles in het teken van het december feestje. Samen met Berry, Lisa en Martine zit ik in het Groene Team. Wij regelen een paar keer per jaar extra activiteiten zoals varen, BBQ’en en in december een thema feest. Dit jaar is het thema: Disney, en hebben we een heuse disney kasteel gemaakt! Rond 17.00 uur komen de eerste collega’s verkleed in de meest fantastische outfits en kan het feest losbarsten tot in de late (of vroege ;-) ) uurtjes!

Meer over
JEM-id

Wie, wat, waar, waarom is JEM-id?

Bekijk hier de werkweek van productspecialist Fernon

Bekijk hier de werkweek van supportmedewerker Linda

Padje afplukken .. in de IT?!

Bekijk hier de werkweek van (stagiaire) marketeer Kim

Touchdown! - Blog Scrum

Schrijf een killer motivatiebrief in 5 stappen

Bekijk hier de werkweek van digital designer Amber

Neem een kijkje op onze software afdeling

Bekijk hier de werkweek van (stagiaire) webdesigner Myrthe

Bekijk hier de werkweek van marketeer Martine

Bekijk hier de werkweek van developer Tim

arrow_upward

JEM-id maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren, om uw voorkeuren te onthouden en om informatie te kunnen geven waardoor de website kan worden verbeterd.


Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming om Cookies te gebruiken.

 Klik hier 

voor meer informatie.

Ja, ik ga akkoord