arrow_backHome

Bekijk hier de werkweek van digital designer Amber

Maak kennis met Amber

Maandag

Welkom op de webafdeling van JEM-id :-)

 

De week is weer begonnen! Om 9 uur beginnen we met de stand-up (of ‘voor het bord’, zoals we het hier op de afdeling ook wel noemen). We vertellen hier kort aan elkaar wat we gaan doen die dag. We doen dit iedere dag, zodat iedereen op de hoogte is van elkaars werkzaamheden.

Voor mij staat er vandaag onder andere een meeting met een klant op het programma. We gaan een nieuwe website voor ze ontwerpen en gaan in deze meeting horen wat zij belangrijk vinden voor hun website.

Na de meeting begin ik met het maken van wireframes. Een wireframe kun je zien als een soort bouwtekening van een website, zonder gebruik te maken van een grafisch ontwerp. Het voordeel hiervan is dat er zo alleen op de inhoud gefocust wordt en niet of het ‘mooi‘ is of niet.

Dinsdag

We zijn constant bezig om onze producten te verbeteren. Zo ga ik vandaag beginnen met het ontwerpen van schermen voor Lumen. We willen hiermee nieuwe gebruikers een beetje bij de hand nemen bij het bouwen van een website, zodat ze zich niet in het diepe gegooid voelen en (hopelijk) daardoor niet afhaken. 

Voordat ik hiermee ga starten, hebben we eerst een meeting op de agenda staan om te bespreken hoe we deze schermen het liefst voor ogen zien. Deze meeting staat gepland op het terras! Nee, we gaan helaas niet buiten in het zonnetje zitten, maar in een vergaderruimte van ons kantoor die we hebben omgedoopt tot ‘Terras’ en ook daadwerkelijk zo is ingericht.

Van vier witte muren en een TL-buis boven je hoofd als enige lichtbron krijg je namelijk niet per sé de creatiefste ideeën, dus het Terras (inclusief super comfortabele stoelen én uitzicht op zee) is een heerlijke ruimte om te brainstormen en je creativiteit de vrije loop te laten.  

Woensdag

We zijn bezig met het uitrollen van een nieuw product en daar hoort natuurlijk ook een nieuwe huisstijl bij. Tof, een leuke uitdaging! De huisstijl moet natuurlijk in lijn zijn met de andere producten van JEM-id en tegelijkertijd ook helemaal passen bij het product en wat we willen uitstralen.


Voordat ik achter mijn computer kruip, teken ik eerst al mijn ideeën uit in mijn schetsboek. Dan kan je nog lekker krassen en uitgummen. Daarna ga ik pas aan de slag met Illustrator, Photoshop of XD (dit laatste is geen smiley, maar een cool nieuw Adobe programma waarmee je heel snel prototypes kunt maken voor bijvoorbeeld websites en mobiele apps).

Donderdag

Iedereen op de webafdeling heeft één dag in de week een zogenaamde ‘bug-dag’. Als het jouw bug-dag is, sta jij die dag klaar om eventuele klanten te helpen die een probleem hebben met hun website. We verspreiden deze bug-dagen over iedereen, zodat je de rest van de week lekker ongestoord door kan werken en je flow niet onderbroken wordt door telefoontjes. Donderdag is altijd ‘mijn’ bug-dag :-)


Het lijkt me onwaarschijnlijk dat je dit hebt gemist, maar sinds 25 mei is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Om aan deze wet te voldoen moeten er vaak wat veranderingen doorgevoerd worden aan websites. En dat is precies waar ik een klant vandaag mee kan helpen; een aantal formulieren op hun website moeten aangepast worden. Nadat ik dat gedaan heb, test ik de formulieren of ze werken en of ze aankomen bij het juiste e-mailadres. Ondertussen hebben we feedback van de klant gekregen op de wireframes en kan ik aan de slag met het echte ontwerp.

Vrijdag

Het is alweer vrijdag! Time flies :-)

Vandaag ga ik weer verder met het ontwerp van de nieuwe website. Ik heb het ontwerp van de homepage gemaakt en ga dit nu bespreken met een collega designer. Het is altijd lekker als iemand even meekijkt, daar wordt een design vaak beter van! Daarnaast is het ook belangrijk om te overleggen met de collega die de website moet gaan bouwen, want het moet uiteindelijk wel goed beheerbaar zijn voor de klant.


Elke dag wordt er trouwens gezorgd voor een lekkere lunch, maar vrijdag is wel héél speciaal; vrijdag is namelijk snackdag! Altijd een goed begin van het weekend zo. En daar blijft het niet bij, want klokslag 16 uur brengt het groenste groentje (de nieuwste medewerker) een lekker verfrissend biertje (of frisje) rond, om het laatste uur voor het weekend nog even goed door te komen.


Om 17 uur gaan we gezellig met z’n allen naar boven om het weekend in te luiden met een heerlijk eigen gebrouwen JEM-id biertje: Tripel Annie. :-)

Meer over
JEM-id

Padje afplukken .. in de IT?!

Bekijk hier de werkweek van developer Tim

Bekijk hier de werkweek van back-end developer Nick

Bekijk hier de werkweek van (stagiaire) webdesigner Myrthe

Bekijk hier de werkweek van (stagiaire) marketeer Kim

Touchdown! - Blog Scrum

Bekijk hier de werkweek van Functioneel beheerder Fernon

Bekijk hier de werkweek van supportmedewerker Linda

Bekijk hier de werkweek van digital designer Amber

Schrijf een killer motivatiebrief in 5 stappen

Neem een kijkje op onze software afdeling

arrow_upward

JEM-id maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren, om uw voorkeuren te onthouden en om informatie te kunnen geven waardoor de website kan worden verbeterd.


Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming om Cookies te gebruiken.

 Klik hier 

voor meer informatie.

Ja, ik ga akkoord